Chaos Daemons

Warhammer 40k Chaos Daemons - livsfarlige væsner fra Warp'en

En Chaos Daemon er en entitet der kommer fra Warp'en. Warp'en kaldes også the Immaterium, og det er en form for parallel verden i Warhammer 40k universet. I denne verden lever der rå, psykisk energi og Chaos Daemons. Det er også her Kaosguderne Nurgle, Tzeentch, Slaneesh og Khorne har mest magt. Til tider kan en Chaos Daemon risikere at slippe ud herfra og når det sker, så følger der typisk også kaos med dem. De angriber civilisationer og efterlader ruiner og korruption hvor end de er. En Chaos Daemon er skabt af én af Kaosguderne. Det vil sige, at de som oftest har særpræg der får dem til at minde folk om den Kaosgud der har skabt. F.eks kan en Chaos Daemon der er skabt af Khorne være rød og have gigantiske våben, der er skabt til destruktion, mens en Chaos Daemon der er skabt af Tzeentch vil være farverig, sær og ofte have blå fjer på kroppen.

Typer af Chaos Daemons

Daemons of Khorne

Der findes mange forskellige typer Chaos Daemons som er skabt af Khorne. Khorne er Kaosgud for blod, krig og kranier og derfor er hans Chaos Daemons ofte også præget af denne guds personlige præferencer. Store, larmende, med våben og ild. De trives med at være rigtig, rigtig tætte på deres modstandere, hvor de kan slå dem ned i en hvirvelvind af ødelæggelse. De typiske typer af Khorne-skabte Chaos Daemons er Bloodletters og Blooodthirsters. Og de er ikke bange for en god, til tider noget hektisk slåskamp.

Daemons of Slaneesh

Chaos Daemons der er skabt af Slaneesh har én ting til fælles. De vil have mere, mere og atter mere. Slaneesh er Kaosguden for ekstase og der ingen regler om, at skulle stoppe mens legen er god når det kommer til dens Chaos Daemons. De finder nydelse i at slås, men også en masse andet og de er helt igennem bundkorrupte. Og enhver der kommer for tæt på en Chaos Daemon af Slaneesh bliver ofte lokket til og korrupteret lige så. De er nogle hedonister og de stopper ikke. Ikke får de har fået hvad de vil have. Typiske Chaos Daemons der er skabt af Slaneesh er Daemonettes og Keepers of Secrets.

Daemons of Nurgle

Kaosguden for pestilens og sygdom går under navnet Nurgle, men bliver ofte også kaldt Grandfather Nurgle. Og hans Chaos Daemons er lige så pestilens- og sygdomsramte som han er. De nyder at slippe ud af Warp'en forskellige steder, hvor de ødelægger civilisationer med sygdom, men selvom disse Chaos Daemons selv er syge, så er det ikke noget, der påvirker dem. For med sygdommen kommer en hårdnakkethed der gør dem nær udødelige og ligeglade med alle former for smerte. Typiske Chaos Daemons af Nurgle er f.eks Maggotkin og Greater Unclean Ones.

Daemons of Tzeentch

Denne form for Chaos Daemon er i sandhed unik. For Tzeentch er Kaosguden der står for forandring, sorcery og skæbner. Tzeentch bliver også kaldt for "Changer of Ways", "Architect of Fate" og "Lord of Sorcery". Og Kaosgudens Chaos Daemons er lige så foranderlige og kyndige i brugen af den forbudte form for psychic powers. Hvad end de spyder mangefarvet ild, der muterer hvad end det rører, eller om de overtaler mennesker til at udføre deres meget veludtænkte planer, så er disse Chaos Daemons manipulerende og dødsensfarlige. Typer af Slaneesh-skabte Chaos Daemons er The Changeling og the Lord of Change.

Daemon Prince

En Daemon Prince er en ekstremt magtfuld type. Ofte er de Primarchs fra de forskellige Space Marines, der er faldet til kaos, der får skænket denne "gave" fra én af de fire Kaosguder. Det kan også være et menneske, men hvad der gør denne Chaos Daemon unik er, at det er en dødelig, der bliver opløftet til at blive én af de mange Chaos Daemons. De er stærkere og langt mere magtfulde end selv de stærkere Chaos Daemons. De er udødelige og er ikke længere mennesker. Faktisk har de magt som et menneske end ikke kunne drømme om at få.

En unaturlig og dødsens farlig army

Chaos Daemons er langt henad vejen en type army, der favoriserer nærkamp over langdistancer. Især hvis man taler om Chaos Daemons der er skabt af Nurgle eller Khorne. Nogle af dem har våben, der kan benyttes på lang afstand, men skal de have muligheden for at kunne gøre deres modstandere noget på lige så lang afstand som f.eks Tau, så er de nødt til at gøre det igennem psyhic powers. Til gengæld har du god variation mellem f.eks Nurgle Chaos Daemons, der er rigtig gode til at ignorere skader og de er overraskende hurtige når de kæmper.

Chaos Daemons Codex

Chaos Daemons Codex er bogen, du skal have fat i, hvis du ønsker at finde ud af, hvilke regler der skal til for at spille med en army af Chaos Daemons. Codex'et inkluderer tilmed artwork, datasheets og en dybdegående beskrivelse af både Kaosguderne, deres Chaos Daemons og Warp'en, som de alle oprindeligt kommer fra. Codex'et er en fantastisk start til at opbygge en ny army af Chaos Daemons.

Hvis du går med et ønske om, at starte en army af Chaos Daemons, så er Chaos Daemons Combat Patrol Box én ud af mange gode og hurtige veje frem. Denne Combat Patrol Box indeholder miniatures til en værdi af 25 power level points, i form af Chaos Daemons, der er skabt af Kaosguden Khorne. Mere specifikt indeholder den:

 

1x Bloodmaster

3x Bloodcrushers

10x Flesh Hounds

20x Bloodletters