Tau Empire

Tau Empire i Warhammer 40k - En teknoligisk alien race

Tau Empire, også kaldt T'au Empire, er en alien race i Warhammer 40k universet. Faktisk indeholder dette Imperium flere racer end blot Tau racen, men oprindeligt var det blot disse blå alien folk, der arbejdede sammen. De har et strengt hierarki mellem hinanden og deres store mantra er "The Greater Good" og de er meget intelligente hvad teknologi angår. De er kendt for at være den mere "flinke" race i Warhammer 40k, lige som de er kendt for deres højteknologiske skydevåben. Det er også her, de brillerer på slagmarken. På stor afstand.

Typer af Tau i Warhammer 40k

Tau Empire har som nævnt et meget strengt hierarki. På højsædet af magten findes the Ethereals der kommer fra Ethereal Caste. Denne type Tau kommanderer de resterende Tau og der er teorier om hvordan de kontrollerer resten af befolkningen psykisk.

Derefter findes der Fire Caste, Water Caste, Air Caste og Earth Caste. Inden for dette Caste system er der forskellige range. Som eksempel er der Fire Warriors som er de typiske Tau, der kæmper på slagmarken, mod Tau Empires fjender.

 

En Fire Warrior af meget høj social stand og som er anset som en helt kan få æren af, at kæmpe i et Battlesuit. Battlesuits er store, glorværdige exoskelet-rustninger, der opererer med en kombination af højteknologiske våben og det anses som en stor ære, at blive tildelt et sådant suit. De er kendt for at have samme "slagkraft" som en tank.

 

Herudover findes Pathfinder rangen for de Fire Warriors der specialiserer sig inden for kamp på meget lang afstand samt rekognoscering. De er dygtige til at finde ud af hvad fjenden laver, uden at blive opdaget og benytter sig af snigskytterifler og grav chutes til at komme frem til deres mål.

En meget anderledes army

Tau Empire udskiller sig fra andre på det punkt, at de har en enorm styrke i afstandskamp. De har ingen psyker units overhovedet, hvilket er en svaghed for dem og de fungerer heller ikke særlig godt i nærkamp. De er ret begrænset til at skulle skyde deres fjende, men med disse svagheder kommer en stor styrke i deres højteknologiske våben og deres droner, der tager den skade der skulle have været ment for deres units. Dette betyder, at selvom de måske ikke er lige så stærke i nærkamp, så giver deres droner dem evnen til at holde meget, meget længe på kampsletten. Med Tau Empire får du en army hvis strategier er meget simple, men også ekstremt sjove at spille med.

Med Tau Empires Codex får du et unikt indblik i hvem de er, hvorfor de går ind for "The Greater Good" og hvorfor de er så ivrige efter at sprede sig til hele galaksen. Du får muligheden for at se deres konkrete strategier, deres wargear og deres højteknologiske skydevåben, som f.eks Pulse Riflen, eller deres meget hårdtslående Rail Rifle. Deres Codex giver et væld af information og er derfor et godt valg at starte med at købe når du vil starte din army med Tau Empire.

Har du planlagt at starte med at spille Warhammer 40k igennem Tau Empire? Så er deres Combat Patrol box en rigtig god start for dig. Deres Combat Patrol Box indeholder:

 

1 Ethereal

1 Cadre Fireblade

1 XV95 Ghostkeel Battlesuit med 2 droner

3 XV25 Stealth Battlesuits med 1 drone og 1 Homing Beacon

10 Fire Warriors med 2 droner og 1 Support Turret

 

Alt i alt 23 miniature figurer og derfor en rigtig god start til din Warhammer 40k army.