The Horus Heresy

Warhammer: The Horus Heresy - Fortidens 40k

For at se hvordan verden ser ud i Warhammer 40k i dag, må man kigge tilbage tusinder af år til den stor strid, der både kan kaldes Horus Heresy og the Age of Darkness. Det var en strid der varede 9 år og den involverede hele menneskeheden i galaksen og dens afslutning var bitter for Kejseren af menneskeheden, der måtte ofre alt for at besejre sin stærkeste søn, Primarken Horus. Striden skete i år 30.000 og konsekvenserne i år 40.000 er store og mørke.

Dette historiske Warhammer 40k figurspil er centreret i tiden hvor Horus Heresy foregik og som spiller, bestemmer man over armies eller Legions der kæmpede en hektisk kamp i netop striden der gjorde Warhammer 40k universet til det, som det er i dag.

Horus Heresy - Regler

Spillets regler:

Eftersom at Horus Heresy er et boxed game inden for Warhammer 40.000 spillet, er dets regler meget ens med de regler man finder i henholdsvis Warhammer Age of Sigmar og Warhammer 40.000, med få ændringer i sit design. Spillet er dog stadig sat i 40k universet, med fremtidsvåben og fremtidssoldater af alle arter. I Horus Heresy er der de samme nødvendigheder om, at skulle have et measure tape, miniatures og seks-sidede terninger. Når man spiller Horus Heresy, er en spillertur desginet således:

 

  1. Movement Phase
  2. Shooting Phase
  3. Assault Phase: Charge, eller Fight sub-phases
  4. Reactions: En spiller kan lave en reaction én gang pr tur.

 

Dertil indeholder spillets regler forskellige måder at spille på, alt efter hvilken type spil du ønsker at spille, hvad end det er narrativt spil eller i kampagnestil:

 

  1. Narrative Play
  2. Campaign Play
  3. Open Play
  4. Team Play
  5. Matched Play

Unit regler i Horus Heresy

En anden ting der er gjort anderledes i Horus Heresys regler er at hver unit har hver deres regler for, hvordan de fungerer, mens de stadig alle sammen har en stat-linje med liv, styrke osv.

Dette betyder, at der skal tages højde for flere elementer i Horus Heresy end i f.eks Warhammer 40.000. Med units såsom Infantry og Primarchs, samt Vehicles, hvis stat-linje differentierer sig en lille smule fra det normale, er Horus Heresy spillet lidt mere avanceret, men samtidig tager det også højde for de mindre detajler på en fed måde.

Legioner i Horus Heresy

Horus Heresy er først og fremmest et figurspil, der sætter fokus på det narrative og de mere specifikke characters, så som de forskellige Primarchs, der leder deres Legions I kamp.

Det kan også være bestemte helte inden for de forskellige Legions.

Et eksempel er Geigor Fell-Hand fra Space Wolves Legion. En Space Wolf hvis styrker ligger i hurtig, hektisk nærkamp. Han har et specialvåben i form af en Frost Claw, som er kaldt Fell-Hand og han er i sandhed en stolt helt af sin Legion.

Et andet eksempel er Ahzek Ahriman, den stærkeste psyker fra Thousand Sons Legionen. Hans styrke ligger i hans psykiske evner og det faktum, at han er Chief Librarian for Thousand Sons Legionen.

 I forhold til hvilke Legions man kan spille i Horus Heresy, er der et virvar af disse, men lige som i Warhammer 40k er det loyalist Space Marines og Chaos Space Marines og dertil andre factions, så som Daemons og Astra Militarum. Her fokuseres der dog på de forskellige Legions fordi historien ofte peger på dem som de store spillere i kampen om overlevelse og magt.

Eksempler på loyalist Space Marines er: Ultramarines, Space Wolves og Imperial Fists, mens eksempler på Chaos Space Marines kan være Death Guard, World Eaters og Thousand Sons.

Horus Heresy Age of Darkness - Det hele i én pakke

Én af de udgivelser du har mulighed for at få inden for Horus Heresy er en alt i én pakke, kaldet Horus Heresy Age of Darkness. Denne pakke indeholder en masse godter til dig, der gerne vil starte med spillet og gerne vil have så meget materiale som muligt på én gang. Pakken indeholder blandt andet:

 

54 Miniatures:

1x Praetor med Power Axe

1x Praetor med Power Sword

10x Cataphractii Terminators

40x MKVI Legion Tactical Marines

1x Contemptor Dreadnought

1x Spartan Assault Tank

 

The Horus Heresy Age of Darkness regelbog

Indeholder regler for at spille Age of Darkness, samt lore omkring Gudekejseren, The Great Crusade, Imperiet og de 18 Legions.

 

Ekstramateriale til at få dig i gang med spillet

2x 4 sidede Warhammer: The Horus Heresy reference sider

20x sekssidede terninger og én scatter terning

3x weapon templates

2x røde measure sticks i plastik

1x Warhammer: The Horus Heresy transfer sheet

1x 36 sidet konstruktionsguide der inkluderer en introducerende army list