Necromunda

Hvad er Necromunda?

I skyggen under de massive hives boer der milliarder af mennesker. I det værste forhold du kan tænke dig til, iblandt dem kæmper klaner og bander for kontrol over de få ressourcer som er til rådighed på overfladen. Planeten er feudalsamfund og bliver kontrolleret af huse og klaner. Alt fra mad produktion til luft beholdning bliver styret af dem.

Hvor du som spiller kom ind, er som en mindre bande, der prøver at finde deres vej i denne verden. Om du sværger troskab til et hus eller vælger en anden vej frem ad den sociale rangstige. Det er helt op til hvad gang du vælger.

Hvor skal man starte?

At starte dit gang adventure i Necromunda kan virke overvældende. Games Workshop har dog gjort det nemt at starte og lavet et Necromunda boxset, ved navn Hive war. Dette Box inkluderer alt hvad der skal bruges. For en god start i kampen om ressourcerne.

Warhammer Necromunda hive war inkludere følgende:

20 figurer i alt herunder

10 - Escher gang medlemmer

10 - Delaque gang medlemmer

Bredt omfang af moduleret terræn

En dobbeltsidet spilleplade

Tokens, terninger, kort og opsætning guides til spillet.

En 104 siders regelbog

Med baggrundshistorie om Necromunda planeten

Baggrundshistorie om de store huse og klaner der styrer Necromunda.

Forskellige scenarier at spille igennem

Regler for våben og gang creation

Hvis du har spillet andre warhammer spil, så kommer de følgende til at virke bekendt. Man spiller forskellige gamemodes. Campaign, single skirmish eller turnering.

De her gangs spiller mod hinanden på spilleområdet, og der bruges terninger til at afklare hvad rammer og misser. 

Så det er meget lige til og minder meget om de andre warhammer games.

Alle regler kan findes i Rulebook Necromunda.

Der hvor spillet begynder at blive komplekst er credit systemet. Hver start får man et antal af credits man kan på bruge på sin gang. Hvad du giver dine gangkriger af våben, er helt op til dig. Mulighederne er store for at skabe en gang i dit image.

Maling og samling


Alt hvad du skulle få brug for, når du skaber din gang. Kan findes under vores Maling og tilbehør sektion. Her findes der malinger fra Citadel. Både base, contrast, layer farver, også primer, shades og pensler kan findes her.

Dette kan godt virke forvirrende i starten. Så derfor giver det mening at kigge på så kaldte paint guides. F.eks. linker vi her en Necromunda paint guide af youtube kanalen: Tabletop painter.

Her bliver der gennemgået hvordan man kan gribe det an. En step by step guide til hvordan Tabletop painter bruger farverne og hvad for nogle pensler.
Disse videoer kan ses mere som inspiration. Mulighederne er endeløse og kun din egen fantasi sætter grænser for hvordan du påtænker dig at udsmykke dine miniaturer.

Hold øje med Next Level Games.  sociale medier for flere nyheder om Warhammer og Games workshop.

Gangs i Necromunda

I Necromunda spillet, er du som spiller, regerende over en valgfri gang. Der findes mange gangs i spillet og de største gangs kaldes typisk Clan Houses. Der findes også andre, mindre gangs og sub factions under de større Clan Houses. De seks Clan House Gangs er House Goliath, House Escher, House Orclock, House Van Saar, House Cawdoe og House Delaque.

Goliath - House of Chains

House Goliath var oprindeligt en videnskabeligt skabt race a slaver, skabt til ét formål: At lave alt det fysisk hårde arbejde. Deres herrer var lykkeligt uvidende om hvordan disse gigantiske mænd var meget mere snu og veludregnende end hvad først var antaget. Goliath racen endte med at føre et oprør der gjorde dem til et frit folk. De dannede deres eget hus og kaldte det House Goliath. De er vildt stærke fysisk, men er heller ikke de hurtigste mænd når det kommer til at slås. Der har været en del tvivl om hvorvidt de skal klassificeres som abhumans grundet at de næsten ikke kan reproducere naturligt og fordi nogle af dem er større end Space Marines.

Escher - House of Blades

House Escher består næsten udelukkende af kvinder og de er en svoren ærkefjende af House Goliath. Det var blandt andet dette hus, der stod for skabelsen af Goliath racen og efter at have bestemt over dem i lang tid, besluttede Goliath racen sig for at begå oprør.

House Escher havde engang mange mandlige medlemmer, men under en forbandelse begyndte nærmest alle deres mandlige medlemmer at dø. Dette er grunden til, at huset nu primært består af kvinder, som er omtrent lige så stærke og hårdnakkede som enhver mand fra de andre gangs. De foretrækker at være helt tæt på i nærkamp og de er kendt for at være ubarmhjertige, iskolde og lynhurtige.

Orlock - House of Iron

Forestil dig en gang af mennesker på motorcykler og i andre spændende og sjove køretøjer. House Orlock, også kaldet House of Iron, står for udarbejdelsen af al jern og jern-minerne i Necromunda og de har også ansvaret for the Ash Wastes hvor det også er dem, der har mest magt.

De har en god stående alliance med House Escher, men er derimod bitre rivaler til House Delaque grundet en større fejde de har haft med denne gang.

Van Saar - House of Artifice

House Van Saar er den gang der har den største forståelse af archeotech, teknologi og våben. Deres gear er generelt langt mere højteknologisk og har også bedre kvalitet end hvad alle de andre gangs er i stand til bygge. Til gengæld har House Van Saar dømt sig selv til, langsomt at uddø grundet en misforståelse af deres egen teknologi. De er hårdt ramt af radioaktivitet, hvilket påvirker dem voldsomt i forhold til deres gennemsnitlige levetid. 

Cawdor - House of Faith

House Cawdor kan næsten ikke kaldes en gang længere. De er en større gruppe af ekstremt fanatiske mennesker, der tror på Gudekejseren og har adopteret reglerne fra The Redemtion Cults. Kulter, der bringer Gudekejserens ord med sig hvorend de går.

House Cawdor er kendt for at tildække deres ansigter med forskellige, bizarre og nogle gange uhyggelige masker. De må ikke vise deres ansigter til udefrakommende, og hvis de gør det, bliver de straffet med en dødsdom. Deres største rivaliserende gang er House Orlock.

Delaque - House of Shadow

Den mest mystiske gang  i Necromunda. House Delaque er en gang bestående af menneskelignende, meget, meget blege væsner, der kommunikerer med hinanden på en meget anderledes måde. Det er som om at deres sind er forbundne, så de behøver ikke, at tale med hinanden. Andre gangs forstår ikke House Delaque og de er meget mistænksomme over for disse mystiske væsner.

Fordi House Delaque oven i købet har et ry for at være snu, stille med dørene og fordi de også er kendte snigmordere, er folk generelt ikke meget for, at noget som helst med dem at gøre. Delaque har desuden et meget anderledes hierarki inden for deres gang. De kan ofte misforstås for, ikke at være særligt organiserede, men i virkeligheden gør deres forbindelse de har mellem hinanden, at House Delaque, om muligt, er den mest organiserede gang af dem alle. De har et bittert fjendskab med House Orlock fordi de engang snigmyrdede en større House Orlock leder.

Necromunda Ash Wastes - Et alternativ til Underhive Wars

Ash Wastes er en box der tager det normale Necromunda Underhive Wars ud i the Ash Wastes. Her er der mere åbent og ikke lige så tillukket og kaustrofobisk som det er i de snævre Underhives. Boxen inkluderer blandt andet 26 miniatures bestående af både House Orlock figurer og Ash Waste Nomads, nye battle map og en masse forskellige terræn til det nye battlemap. En lidt anderledes oplevelse fra hvad man normalt spiller i Necromunda.