Kortmapper

Kortmapper til samlekort

Kortmapper (binders) er en essentiel del af samlekortspillerens tilbehørsrepertoire, da de giver en af de mest effektive måde at danne overblik over ens samling på. Dette kan blandt andet bruges til at udstille sine kort til byttehandler, sortere vigtige kort fra, så man let kan finde dem, eller opbevaring af hele kortserier (som for eksempel en hel udgivelse af Magic the Gathering, Pokémon, Yu-Gi-Oh eller Flesh and Blood). 

Kortmapperne bruger sig, medmindre andet er givet, af standardkortstørrelsen (dette er størrelsen på Magic the Gathering, Pokémon og Flesh and Blood kort for eksempel) og passer derfor til de fleste kortspil. Hvis du er i tvivl om dine kort passer til en given mappe, kan du måle kortene op og sammenligne med denne størrelse, 63 x 88 mm, som cirka er standardstørrelsen. Hvis de er tæt på (som for eksempel Yu-Gi-Oh kort, der er en anelse mindre end standardstørrelsen), vil de passe fint stadigvæk. 

Typer og størrelser af kortmapper

Når det kommer til kortmapper, er der masser af forskellige muligheder indenfor størrelse og materiale, der kan være fornuftigt at kende lidt til, før man tager sin beslutning. Herunder er der en hurtig gennemgang af nogle af de forskellige størrelser, materialer samt andre vigtige bemærkninger, når det kommer til valg af binders.

High end – Xenoskin og Nexofyber 

For personen der ønsker en kvalitetsmappe, er der en række gode muligheder på markedet, oftest af en form for ”imiteret læder”, der danner en utroligt lækker mappeoverflade. Dette kunne for eksempel være Gamegenic’s Nexofyber binders, Ultimate Guard’s Xenoskin binders eller Dragon Shield’s generelle samling af lækre binders. 

Budget end – Plastmapper

Hvis man ønsker en mappe, der er lidt mildere på pungen, er der også en god mulighed, Casual Album produktet fra Gamegenic, der tilbyder en billig mappe, der stadig opretholder en god kvalitet til prisen. Flere mapper i denne stil vil forhåbentligt blive tilføjet med tiden, og hvis du har nogle forslag, er du mere end velkommen til at fortælle os!

Små kortmapper – 2x2 - 8-pocket

De små kortmapper, typisk i størrelsen 2x2/8-pocket, bruges typisk til at udstille/bytte sine mest værdifulde kort. Til dette fungerer den lille kortmappe også perfekt, da størrelsen giver en følelse af værdi og premium på mappens indhold. Dertil er de små binders utroligt nemme at transportere fra sted til sted og kan passe ind i næsten alle tasker.

Mellemstore kortmapper – 3x3 - 18-pocket

Den mellemstore kortmappe, typisk i størrelsen 3x3/18-pocket, er kendt som markedets standard indenfor binders. Disse mapper bruges til næsten alt, heriblandt som byttemapper, opbevaringsmapper, seriemapper og så videre, da deres størrelse gør dem utroligt fleksible. Til kortspil som Flesh and Blood og Yu-Gi-Oh fungerer de også perfekt som playset mapper, da disse kortspil ofte er baseret på et max af 3 kopier af samme kort.

Store kortmapper – 4x3 - 24-pocket

Den store kortmappe, typisk i størrelsen 4x3/24-pocket, bruges oftest som playset mappe til kortspil som Magic the Gathering og Pokémon. På den måde tillader mappen dig at danne et nemt overblik over din samling samt deckbygningsmuligheder og manglende kort for færdige playsets. Til tider bruges den store mappe dog også til at bytte, da den effektivt kan holde en stor mængde kort, samt selvfølgelig playsets man vil have byttet væk.

Ringbindskortmapper og sidelommer

Ringbindskortmappen bruges oftest som en opbevaringsmappe eller seriemappe, da den nemt kan holde på en del kort, men samtidig kan være lidt problematisk at transportere. Hvis man kan få ringbindet med sig omkring, fungerer den selvfølgelig også godt som byttemappe, men det er ikke der, den ser sig mest effektiv i modsætning til andre binders. Endnu en styrke for ringbindet er muligheden for at tilføje og fratage sine sidelommer, som man ønsker. Man kan derfor nemt skifte sine sidelommer imellem sine ringbind, alt efter hvor man har brug for dem, og man kan ligeledes nemt udvide sine ringbind med flere sider, når ens samling vokser.

De forskellige kortmappemærker

Populære kortmappemærker inkluderer blandt andet Dragon Shield, Gamegenic og Ultimate Guard, som alle producerer fantastiske binders, der varmt kan anbefales. Der findes selvfølgelig mange flere kortmappe muligheder derude, og vi sigter efter at udvide vores sortiment løbende, så alle muligheder er tilgængelige. Hvis der en specifik binder eller et mærke, som du ønsker at se på vores hjemmeside, må du hellere end gerne kontakte os!

Se mere om Dragon Shield på deres hjemmeside her

Se mere om Gamegenic på deres hjemmeside her

Se mere om Ultimate Guard på deres hjemmeside her

God service og hurtig levering på kortmapper

Ved Next Level Games bestræber vi os efter en pålidelig og informerende kundeservice, der er transparent og åben for alle parter. Vi ønsker at informere vores kunder, så godt som vi kan, så i har mulighed for at vurdere den bedste beslutning til jeres situation. Derudover går vi også meget op i et stort og udvidende varelager, der inkluderer produkter for enhver til enhver situation. Hvis vi mangler noget på vores hjemmeside, eller hvis du sidder med andre spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du kan få fat is os på: mobil 51950040 – mail info@nextlevelgames.dk – eller over Facebook.