Adeptus Custodes

Warhammer 40k Adeptus Custodes - Kejserens fineste

Har du nogensinde overvejet, om der findes krigere i Imperiet, som er stærkere end en Space Marine? Stærkere end Grey Knights?  Adeptus Custodes er svaret på dine overvejelser. De er Gudekejserens livvagter. I dag, i Warhammer 40k universet, beskytter disse elitekrigere hans krop og de tjener nogle af de mest magtfulde folk, som Warhammer 40k universet har at byde på. Klædt i gyldne power armors, patruljerer disse krigere Gudekejserens slot på Terra og har den største pligt af alle: At sørge for, at Gudekejserens krop aldrig skal lide under fjendens handlinger. Adeptus Custodes ligner måske Space Marines en god del. De er lige dele større end et normalt menneske og lige så stærke og pligtopfyldende, men Adeptus Custodes er ikke masseproduceret på samme måde som Adeptus Astartes. De bliver valgt som ekstremt unge, gerne før teenagealderen og mængden af gen-manipulation på den går helt ned til det mikroskopiske niveau for at kunne skabe den perfekte elitekriger. Effektivt er Adeptus Custodes alderløse. De bliver ikke gamle og der skal ekstremt meget til for at gøre en ende på deres liv.

Adeptus Custodes units

Trajann Valoris er Captain-General af Adeptus Custodes og en unit, man bør tage meget seriøs. Han indehaver ikke blot denne titel for ingenting. Gang på gang har han vist sit værd. Titlen indebærer, at man står for beskyttelsen af Terra, Sol-systemet, det Imperielle Palads og Gudekejserens krop. Trajann Valoris regerer over disse pligter og mange har allerede erklæret, at han gør sit job så effektivt, at ingen kriger af samme styrke er set siden Gudekejserens tid.

Trajann Valoris er iklædt Adeptus Custodes power armor og bærer desuden en kappe, med et løvehoved på. Hans våben er en enorm økse, der kaldes "The Watcher's Axe". Indkoporeret i denne økse er en bolt pistol som er kaldt "The Eagle's Scream".

Vertus Praetors er veteraner inden for rækkerne i Adeptus Custodes. De har set mange kampe og har derfor fået denne stilling, der både kræver en intens mængde taktisk snilde. For deres arbejde handler ikke kun om at være de, der er mest hurtige. Det handler om at være det rette sted på det rette tidspunkt. På deres Dawneagle jetbikes er de en unit man hurtigt lærer, at holde godt øje med. For pludselig er de der, for at hjælpe deres frænder med at slå modstanderen i støvet, hurtigt og effektivt.

En army af elitekrigere

Adeptus Custodes er en mindre army. De har ikke nær så mange units som f.eks Astra Militarum eller Tau Empire står inde med, hvilket betyder, at når man mister en unit i spillet, så gør det uundgåeligt mere ondt end hvis man havde flere units at arbejde med. Når det så er sagt, er Adeptus Custodes meget stærke og tough, så det kræver noget mere arbejde, at få deres enkelte units ned med nakken. De er ganske gode i nærkamp, men fokuserer knap så meget på distancekamp. De er fleksible og har generelt meget høje stats. En rigtig fin army selvom den ikke er lige så stor som nogle andre armies er.

Adeptus Custodes Codex

Adeptus Custodes Codex er en bog, der fortæller dig, hvilke regler denne army har. Dertil får du også adgang til deres historie, kultur og strategier, samt artwork af disse, nær gudelige krigere i deres fantastiske, gyldne power armors. Dette Codex er et must-have til din forekommende army, og med sit indhold er den så meget mere end blot en regelbog.

Adeptus Custodes Combat Patrol Box

Hvad end du er ny til Warhammer 40k spillet, eller om du allerede har spillet det, så er Adeptus Custodes Combat Patrol Box til dig, som enten ønsker at starte en ny army på 25 power level points, eller til dig som har lyst til at udvide din allerede eksisterende army af forgyldte, legendariske elitekrigere. Combat Patrol Box'en indeholder:

 

1x Shield Captain

1x Vexilus Praetor

3x Custodian Guard

3x Vertus Praetors (én af disse kan bygges som en Shield-Captain på en Dawneagle Jetbike)

10x Sisters of Silence Prosecutors (disse kan også bygges som Vigilators eller Witchseekers)

2x Burning of Prospero transfer sheets (disse inkluderer insignia for Talons of the Emperor)