Space Marines

Space Marines er Warhammer 40k svaret på den store krigs bedste supersoldater. Eliten over eliten. Med kæmpestore power armors, chain swords, boltguns og krigshyl, raser de ind på kampsletten og kæmper for Imperiet og deres fader, Gudekejseren.

Space Marines er store mænd der er genetisk skabt til at slås bedre end alle andre. De er større, næsten 3 meter høje når de er iklædt deres power armors og selvom de måske nok ser lidt tunge og langsomme ud, så er de også uhyggeligt hurtige. De er det bedste svar på en elite kampstyrke i Warhammer 40k universet.

Space Marines har et sortiment af våben og wargear, som de benytter til at fremme deres missioner. De er resistente over for frygt og korruption og de dominerer slagmarken med deres kampråb og kampgejst.

Hvad er Chapters?

Space Marines er ikke én stor gruppe. De er derimod delt op i mindre Chapters som er grupper af 1000 Space Marines. Ifølge Codex Astartes er det, det maksimale antal Space Marines der må være i hvert Chapter, men det er langt fra alle Chapters der følger disse regler.

Hemmelighedsfulde, ærefulde og mystiske. De er edsvorne til Imperiet, men det er ikke altid, at Imperiet tror fuldt og fast på dem, fordi de er så mystiske i deres ord og handlinger. De er således fordi en stor del af deres brødre gik over til Kaos for mere end 10.000 år siden, og siden da har Dark Angels været på en intens mission for at rense deres navn. Dette Chapter er vidt kendt for at være versatile og formidable krigere inden for mange former for tactics.

Vikinger i rummet. Det opsummerer Space Wolves ret godt. De er brutale krigere, der elsker at slås, at fortælle episke historier og at drikke Fenrismjød sammen. De minder mest af alt om en ulveflok, for de har et ekstremt fast sammenhold med hinanden og de har tendens til at udvikle ulveagtige gener med alderen. Allerede som ny Space Wolf begynder de at få skarpe, ulveagtige hjørnetænder. De kommer fra is-planeten Fenris. Space Wolves er et af de Chapters der ikke følger Codex Astartes.

Ultramarines er kendt som det Chapter, der har skabt flest Chapters under dem selv. De er ledt af Roboute Guilliman, som på nuværende tidspunkt agerer som Imperiets Lord Commander og regent. Det er Roboute Guilliman, der skabte Codex Astartes efter Horus' kætteri for mere end 10.000 år siden. Det er Roboute der dømte, at Space Marines aldrig mere måtte bestå af legioner, men at de derimod skulle deles op i Chapters bestående af ikke mere end 1000 Space Marines. Ikke alle Space Marines følger Guillimans regler og derfor er Ultramarines ikke altid lige populære. Men de er meget vidt kendte fordi det er dette Chapter der holdt Imperiet samlet efter Horus Kætteriet.

Black Templars minder rigtig meget om tempelriddere. De er ekstremt puritanske og fordomsfulde. De opstod da Guilliman erklærede at legioner skulle deles op i Chapters, men Black Templars er ét af de få Chapters der langt fra følger de nye regler om at være mindre end 1000 ad gangen. De er på et uendeligt korstogt mod al kætteri i universet og de hader psykers med al deres væsen. De foretrækker at være i nærkamp og er anerkendte som nogle af de mest dygtige og ridderlige krigere i Warhammer 40k universet.

Meget kan siges om Blood Angels og deres navn, men det, der markerer dem som det mest gloværdige Chapter af dem alle er deres Primarch, Sanguinius. En mand med englevinger og en styrke og elegance som ingen anden. Han har givet disse gener videre til alle Blood Angel Space Marines og selvom ingen af disse har vingerne, så har de stadig den samme elegante tilgang til alting. Desværre har Blood Angels også et problem, der har korrupteret deres image over for mange andre. Og det er det raseri, som hver eneste Space Marine besidder. Efter Sanguinius' død under Horus Kætteriet, blev dette raseri kun værre. Det siges, at hver eneste Space Marine i Blood Angels Chapteret lever på begrænset tid før de bliver så rasende og forvirrede, at de gennemlever deres Primarchs død gentagne gange, til deres sind ikke længere står til at redde.

Deathwatch er en orden, der er skabt af Inquisitionen. Den består af Space Marines fra alle de forskellige Chapters. En Space Marine bliver sendt af sted fra sit Chapter, enten som en straf for noget slemt, de har gjort, eller som en ære fordi de har gjort noget fantastisk. Lige gyldigt hvad, så bliver de en del af Deathwatch, hvor de sværger en ed på tro tjeneste i et hvis antal år. Hos Deathwatch er deres største fjende alle de aliens der eksisterer i Warhammer 40k universet. Det er deres pligt at kæmpe imod disse væsener. De kan genkendes på deres sorte power armor og at deres ene arm er fuldstændig sølvbelagt med indskrevne eder. De er en elite ud af eliten.

Grey Knights blev skabt under Horus Kætteriet. De er det eneste Chapter, hvis gener afstammer fra Gudekejseren selv og deres pligt er, at bekæmpe Dæmonerne i Warhammer 40k's univers. De er klædt i power armors der er farvet i stålgrå og rød og de kæmper med et legendarisk Nemesis Force våben, oftest i form af en halbard, et spyd eller et sværd. Disse våben er velsignede og de kan kanalisere psykisk energi. For alle Grey Knights er nemlig Psykers.

Ordenen er meget hemmelighedsfuld og de fleste, der møder dem får deres renset deres sind så de glemmer dem for evigt.

Primaris - Nye seje Space Marines

Primaris projektet blev startet lige efter slutningen af Horus Kætteriet. Nu er projektet endelig blevet færdiggjort og det har givet fødsel til en ny type Space Marine. Disse bliver kaldt Primaris Space Marines og de er større end den normale Space Marine, samt langt overlegne. Da Robute Guilliman vågnede efter son 10.000 års søvn, blev disse Primaris Space Marines delt ud til de forskellige Chapters, der modtog dem med både glæde og misundelse.

Efter dette skete, begyndte de andre Chapters både at lave nye Primaris Marines og et nyt projekt startede. Dette gik ud på, at lave de mindre Space Marines om til Primaris Marines, hvilket er livsfarligt for den givne Space Marine. Men der er ingen tvivl. Med disse nye Primaris Marines, er kampen mod det onde pludselig blevet en lille smule lettere.

Chaos Marines er alle de Space Marines der vendte sig mod Gudekejseren. De ønsker at se Imperiet falde og vil gøre hvad som helst for at tjene deres nye mestre: Guderne af Kaos. De er onde, men også ekstremt magtfulde og skal ikke undervurderes. Chaos Marines er en formidabel modstander til alle Space Marines der stadig tjener Imperiet.

World Eaters er en gruppe af Chaos Marines der er kendte for tilbede guden Khorne og for at være virkelig glade for at slås meget tæt på fjenden. De er onde og grusomme og de er ikke bange for at vise det. De var én ud af mange Chapters, der valgte den onde side under Horus Kætteriet, fordi de hader fred og elsker krig.

Som en hær er de formidable nærkampskrigere og de ses meget ofte på slagmarken med motoriserede kædevåben, enten kendt som chainswords eller chain axes og de er virkelig, virkelig vrede på alt og alle de kommer i nærheden af.

Ledt af én af de stærkeste Psykers i Imperiet er Thousand Sons et Chapter af frygtingydende Chaos Marines der ofte ikke engang har en fysisk krop længere. Den tomme Chaos Marine rustning er dog stadig levende og kan slås lige så godt som enhver anden Space Marine. Alle Psykers inden for dette Chapter er til gengæld også låst til deres rustning selvom de bevarer deres kroppe, men de er blevet så deforme, at det er svært at se forskel på selve rustningen og Chaos Marinen selv. Alle psykers der kommer fra dette Chapter er nogle af de stærkeste psykers der kan findes i hele galaksen.

Chaos Knights var engang Imperial Knights. Store, glorværdige krigere, der gik i kæmpestore power armors, designet til at udføre krig på en så heftig skala, at næsten ingen kunne overrumple dem. Chaos Knights er nu en falden gruppe af mænd, der har viet deres liv til de kaotiske guder. De fører nu krig imod Imperiet, koste hvad det vil.

Dette Chapter står for sygdom, pestilens og råddenskab. De er store, uhyggelige og sygdomsbefængte Chaos Marines der kun lever for, at sprede deres sygdomme til alle og enhver de støder på. Men selvom de burde være døde, er de selv overlevende trods de mange mutationer, som de har gennemgået for at være hvor de er nu. Man har IKKE lyst til at være i nærheden af disse plageramte supersoldater.

Space Marines - Tactics

Hvad end der tales om Blood Angels og deres Red Thirst Chapter tactics, Black Templars og deres tactics inden for Templar Vows eller de stærke Tyrannic War Veterans fra Ultramarines, er det vigtigt, både som ny spiller og som en erfaren spiller, at kunne sætte sig ind i hvilke tactics hvert chapter begår sig i. På denne måde lærer du din army godt at kende og kan derudover gennemskue hvad din modstander benytter sig af, når det kommer til doctrines, wargear, characters og relics. For at vide mere om et chapters tactics kan du købe et Codex for at lære din army at kende.