Rollespil

Rollespils Produkter

Følgende er en liste af diverse forskellige rollespilsprodukter og tilbehør, som vi fører på vores shop eller er i fært med at udvide til.

Dungeons and Dragons 5th edition bøger og starter sets (D&D 5)

Dungeons and Dragons reference kort (Spellbook cards, Item cards, monster cards osv.)

Gamemaster Screens

Battlemapps, tiles og grids

Rollespilsterninger

Terningeposer

Rollespilsfigurer

Hvis I har ønsker, som I ikke kan finde i vores varesortiment, kan I skrive til os over hjemmesidechatten, hvorfra vi kan kigge på at få varerne hjem til dig eller udvide til produktlinjen. 

Bordrollespil

Bordrollespil har i løbet af de seneste år haft en stor stigning i popularitet. Hobbyen har udvidet sig over mange fronter og har dermed overrasket og fanget utallige af nye rollespillere, som aldrig før havde hørt om eller givet rollespilshobbyen en stor tanke. Der bliver derfor flere og flere verdenen rundet at spille med, store grupper og forummer dannes for at bringe miljøet sammen, og bordrollespil betragtes derfor lige pludselig ikke længere som, ”en ting for nørderne”, men som en ting for alle!

Denne enorme udvikling i rollespilsverdenen startede i stor grad tilbage i 2014, ved udgivelsen af ”Dungeons and Dragons 5th edition”, der havde (og stadig har) et af de lettest tilgængelige og bedst optimerede regelsæt af alle rollespilssystemer til dato. Før dette havde rollespilssystemer I en lang periode en ryg for at være komplicerede og utilgængelige i dets regler, men ved 5th edition tog Wizards of the Coast (producenten af Dungeons and Dragons) en anden fremgangsmåde, der i stedet ville gøre rollespil en tilgængelig mulighed for et bredere marked. Denne beslutning var en kæmpe succes, ikke bare for alle de nye spillere, men for hele rollespilsfælleskabet, der nu har flere spillere end nogensinde før!

Rollespillet bringer os sammen

I en verden der udvikler sig mere og mere mod en digitaliseret hverdag, er en af mine yndlingskvaliteter ved rollespil, at det bringer os fysisk sammen. Det får os til at mødes op, tale med hinanden, danne nye venskaber og fortælle de vildeste historier sammen, hvor alle tager del i at være heltene af fortællingen. 

Dette fysiske sammenværd er guld værd og kan ikke, efter mine oplevelser, byttes ud med videospil eller andre onlineaktiviteter. Jeg kan derfor kun foreslå at finde en fysisk rollespilsgruppe at spille og hygge med, du vil ikke fortryde det!

Alt du skal bruge for at starte

For at starte på din rollespilshobby vil du typisk have brug for en grundbog og et sæt terninger, det er det! Her vil du få alle relevante regler, karakterbygningsmuligheder samt alle de forskellige terningestørrelser du skulle have brug for til en god start. Derfra er det bare at komme i gang med at spille!

Når du har det essentielle spillegrej, kan du derefter udvide din samling ved ønske. Det kunne være, du har fået lysten til at være Gamemaster (GM) for en gruppe i den nære fremtid, hvor bøgerne ”Dungeons Master Guide”, ”Monster Manual” og eventuel en forhåndslavet kampagne ville være oplagt at udvide til. 

Kunne også ske, at du har fundet et par favorit klasser, som du vil udvide med Spellbook cards til. Eller du har måske lyst til et nyt sæt terninger og dertil en pose at have dem alle i. 

Der er utrolig mange muligheder, så det hele handler om at blande og mixe grej, der passer allerbedst til dine rollespilsbehov og lyster. 

Dungeons and Dragons 5e

Dungeons and Dragons 5th Edition er det mest udbredte rollespilssystem i hele verdenen, og oftest navnet der kendetegner rollespilsgenren. Med balancerede, let forståelige og sjove regler, har dette system, alt hvad man skal bruge for at komme i gang med et eventyr rollespil. 

Dungeons and Dragons 5th edition fremviser en eventyrlig verden af magikere, krigere, barbarer og diverse andre klasser, der oplever og klare opgaver i en verden fyldt med farlige og ukendte monstre. Når det er sagt, er det helt op til Gamemasteren (GM’en), hvad han personligt vil gøre med det omrids, da alt er muligt! Man kan lave sin helt egen verden med hemmeligheder og ukendte skatte, som kun man selv kender, man kan følge en af de fantastiske Dungeons and Dragons forhåndslavede eventyrbøger, eller man kan tage en eksisterende verden, for eksempel Faerun, og køre et eventyr der.

Udover verdenen man har sit eventyr i, er heltene på eventyret selvfølgelig lige så vigtige! Dungeons and Dragons 5th edition giver her utallige af muligheder for karakterdannelse og udvikling (både spilmæssigt og rollespilsmæssigt), så man kan se og føle sin karakters specielle træk både i og uden for kamp. Reglerne og mulighederne er dog på samme tid lette at overskue og forstå, så du kan bruge mere tid på at overveje din karakters personlighed, og ikke deres tal og nye evner, når der bliver leveled up.

Alt i alt er Dungeons and Dragons 5e et fantastisk system, både for nye og erfarne spillere, og kan derfor varmt anbefales.