Kamigawa - Neon Dynasty

Velkommen tilbage til Kamigawa - Neon Dynasty

Sæt navn: Kamigawa: Neon Dynasty
Udgivelsesdato: 18. februar 2022
Prerelease weekend: 12. og 13. februar 2022
Udgivelse Arena: 10. februar 2022

Antal kort i sæt: 302
Commander Decks: 2, Buckle Up og Upgrades Unleashed
Forrige sæt: Innistrad: Crimson Vow
Standard legal: Ja

Velkommen tilbage til Kamigawa - Neon Dynasty

Sæt navn: Kamigawa: Neon Dynasty
Udgivelsesdato: 18. februar 2022
Prerelease weekend: 12. og 13. februar 2022
Udgivelse Arena: 10. februar 2022

Antal kort i sæt: 302
Commander Decks: 2, Buckle Up og Upgrades Unleashed
Forrige sæt: Innistrad: Crimson Vow
Standard legal: Ja

Mechanics i Kamigawa: Neon Dynasty

Oversigt over mechanics:

  • Reconfigure
  • Modified
  • Ninjutsu
  • Channel

Reconfigure - Ny mechanic

I området Towashi kan du få øje på lidt af hvert, især når det kommer til upgrades. Noget af det virker måske endda næsten for godt til at være sandt, men med Reconfigure kan du godt tro dine øjne.

Reconfigure er en sprit ny mechanic i Kamigawa: Neon Dynasty, og kort forklaret er det creatures, der kan blive til equipments. Artifact creature - equipment. Jo jo, den er god nok, du så rigtigt. Tjek f.eks. Simian Sling og Lion Sash.
Kort med Reconfigure mechanic er både artifacts, equipments og creatures. De har en MV, Mana Value, som kortet kastets for. De kommer her i spil som deres creature aspekt. Du kan så betale deres Reconfigure cost for at equip dem til et andet creature. På kortene står der equipment effekten. Du kan så igen betale den samme Reconfigure kost for at tage kortene af som equipments og derved gøre dem til creatures igen.

Du kan kun bruge Reconfigure effekten som sorcery speed, det vil sige du kan kun gøre det i dine to main phases af spillet og ikke i f.eks. modstanderens tur.

Modify - Ny Mechanic

På Kamigawa handler det om at blive bedre og stærkere, uanset om du er samurai, ninja eller en ond phyrexian preator, så er der altid plads til forbedringer. Og med den nye mechanic, Reconfigure, får vi lov at opgradere os med udstyr på en spændende og ny måde, men festen stopper ikke her! Med Kamigawa: Neon Dynasty kommer der en ny mechanic, Modified, som går op i forstærkede creatures gennem +1/+1 counters, equipments og aura enchantments.

Modified mechanic lægger som udgangspunkt ikke selv counters på eller tilføjer en quipment eller aura, men går meget op i, når det er gjort.
Mechanic Modified gør noget forskelligt alt efter hvilket kort, der har effekten, f.eks. Guardians of Oboro eller Goro-Goro, Disciple of Ryusei.

Goro-Goro er en 2 mana Legendary Creature Goblin Samurai med power og toughness 2. Den har 2 effekter. Betal 1 rød mana: Creatures du kontrollere får haste indtil turen er slut. Betal 5 mana: Lav en 5/5 rød Dragon Spirit creature token med flying. Aktiver kunne denne effekt, hvis du kontrollere et angribende modified creature. Hvis du kontrollerer et creature med en quipment på, det kan f.eks. være en reconfigure mechanic, eller et creature med counters eller aura enchantments på, så må du aktivere denne effekt og lave en rød drage mens du angriber.

Guardians of Oboro er et 3 mana blåt Creature Moonfolk Samurai med power og toughness 3/4. Gaurdians of Oboro har Defender og siger, at Modified creatures du kontrollere kan angribe som om de ikke have Defender. Du kan altså slippe afsted med at angribe med f.eks. Guardians of Oboro, hvis du kan få sneget counters, equipments eller auras på den.

Ninjutsu - Gammel Mechanic

Ingen Ninjas og Kamigawa uden Ninjutsu - vi får selvfølgelig den gode, gamle Kamigawa Mechanic med os, når vi besøger Kamigawa: Neon Dynasty.

Selv 1.000 vis af år ude i fremtiden lever Ninjutsu i bedste velgående, og er klar til at holde os på tæerne og blokere til højre og venstre.
Ninjutsu er en effekt på creatures, der lader dig bytte et creature på din hånd, med Ninjutsu Mechanicen, ud for Ninjutsu kosten på creaturet HVIS du har et angribende dyr. Altså en instant-speed reaktion. Altså byt et angribende dyr du kontrollere ud med et dyr med Ninjutsu mechanic på din hånd.
Mange Ninjutsu creatures har en effekt, hvor de gør noget, hvis de giver combat skade, så du kan måske med fordel vente med at vise dit ninjutsu dyr indtil du har et angribende dyr, der ikke blokeres. Du kan også cirkulere dit Ninjutsu creature tilbage på hånden ved at angribe med det og aktivere Ninjutsu effekten på et andet Ninjutsu creature på din hånd.
Se f.eks. Covert Technician og Nashi, Moon Sage’s Scion. Begge creatures har effekten Ninjutsu.

Nashi, Moon Sage’s Scion er et sort creature med Mana Value 3. Den er en Legendary Creature Rat Ninja med power og toughness 3/2. Dens Ninjutsu koster 4 mana at aktivere. Ninjutsu regelteksten lyder: “3 mana and 1 black mana, Return an unblocked attacker you control to hand: Put this card onto the battlefield from your hand tapped and attacking”. Altså, betal 4 mana og returner et angribende dyr til din hånd. Læg dette kort på banen, tapped and attacking. Nashi har en effekt, når den gør skade, så du kan med fordel skifte den ind med Ninjutsu, hvis du har et creature, din modstander har valgt ikke at blokere.
Nashis anden effekt siger, at hvis den gør combat skade til én modstander, må du exile det øverste kort fra ALLE modstanderes deck. Indtil turen er slut må du spille ét af disse kort. Hvis du kaster en spell på denne måde, betale da liv som kortets mana value i stedet for at betale mana for det. Nashis combat damage lader dig altså bruge dine modstanderes kort mod dem selv, og det fede ved Nashis effekt er også, at den exile fra alle dine modstandere så længe den bare gøre skade på én af dem. Det kan blive super vigtigt i et multiplayer format som f.eks. Commander, hvor man er 3-4 spillere.

Covert Technician er et blåt creature med Mana Value 3. Det er et Artifact Creature Human Ninja med Ninjutsu og power og toughness 2/4. Ninjutsu mechanic koster 2 på Covert Technician, og har samme regeltekst som på Nashi, Moon Sage’s Scion. Covert Technician har også en triggered effekt, som aktiveres, når det giver combat damage til en modstander. Covert Technician siger, at når den giver combat skade til en spiller, så må du lægge en artifact på battlefield fra din hånd, med Mana Value lige det samme eller mindre, som du lige har givet i skade. En nice måde at snyde lidt ekstra kort og value på bordet uden at skulle betale for dem.

Channel - Gammel Mechanic

Kamigawa giver os endnu en gammel kending, nemlig Channel. En populær og kær mechanic, som vi første gang, ligesom Ninjutsu, så i vores første besøg på Kamigawa. Channel er en nyttig mechanic, som lader dig discard et kort med Channel på fra din hånd. Det koster noget mana at gøre, og så har kortet en effekt, når du bruger Channel Mechanicen.

Channel er en stærk Mechanic da den lader dig få værdi af kortet på enten den ene eller anden måde, du risikerer altså ikke så ofte at sidde med et kort, som føles som dødvægt i din hånd. Channel effekter og kost er forskellige fra kort til kort. Se bare Greater Tanuki og Twinshot Sniper.

Greater Tanuki er et grønt creature med Mana Value 6. Den er et Enchantment Creature Dog med power og toughness 6/5. Greater Tanuki har Trample også og Channel for 2 mana og en grøn mana. Et 6/5 Tramle Creature kan være en rigtig god ting, men ikke, hvis du trækker den fra starten eller sidder fast på få mana. Her kommer styrken i Channel os til undsætning! Channel læser “2 and 1 green mana, Discard Greater Tanuki: Search your library for a basic land card, put it onto the battlefield tapped, then shuffle”. Det vil sige, at du for tre mana må smide Greater Tanuki fra din hånd, i din graveyard og så lede efter et basic land og ligge i spil tapped, også selvom du har spillet land for turen. Og så selvfølgelig blande dit deck efter du har søgt efter og fundet dit land. Greater Tanuki siger Wizards of the Coast, Greater Value siger vi.

En anden effect Channel mechanic kan have ser vi på Twinshot Sniper, et rødt creature med mana value 4. Det er et Artifact Creature Goblin Archer med power og toughness 2/3. Twinshot Sniper har Reach, og giver 2 damage til et hvilkent som helst target når den kommer i spil. Og så har den selvfølgelig Channel. Twinshot Snipers Channel effekt læser: “1 and 1 red mana, Discard Twinshot Sniper: It deals 2 damage to any target”. Så vi kan altså udnytte de 2 damage for kun 2 mana frem for 4, som Twinshot koster at spille. Og, vi kan bruge Channel med instant speed med mindre andet står på kortet, så vi kan altså trække de to damage ud af hatten, når vores modstander mindst venter det!

Kamigawa: Neon Dynasty - Ukiyo-e basic lande

Selvom Kamigawa på mange måder ikke ligner sig selv med sine neon-farver, teknologisk udvikling og futuristiske fremtoning, så tages vi alligevel med tilbage, stilmæssigt, gennem de nye Basic Lands. 
Landene kaldes Ukiyo-e basic lands. I Japan under Edo perioden, tilbage til 16, 17 og 1800-tallet, herskede ro og udvikling, hvilket førte en ny kunstart med sig, Ukiyo-e, som betyder billeder fra den flydende verden. Inspireret af kinesiske stentryk, begyndte man i Japan at lave trætryk, hvilket gjorde kunsten billigere at producere og dermed mere tilgængelig og populær. Motiverne var først printet kun i sort/hvid, men senere udviklede man teknikker til at bruge farver i forbindelse med trætryk også.  Ukiyo-e kunst omhandlede hverdagsting og hverdagslivet, hvilket også gjorde dem utroligt populære.

Her kan du få Kamigawa: Neon Dynasty Basic Landene, Ukiyo-e

De smukke nye basic lande er heldigvis nemme at få fat i. De er tilgængelige i Kamigawa: Neon Dynasty Set, Draft og Collector Booster pakker. 

Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Plains, Magic: The Gathering, Amayagido
Kamigawa: Neon Dynasti, Ukiyo-e Basic Lands Island, Magic: The Gathering, Amayagido
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Swamp, Magic: The Gathering, Aoij-Maiko
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Mountain, Magic: The Gathering, Ayami-Nakashima-1
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Mountain, Magic: The Gathering, Ezoi-1
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Plains, Magic: The Gathering, Tomohito
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Island, Magic: The Gathering, Aoij-Maiko
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Swamp, Magic: The Gathering, Shie-Nanahara
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Mountain, Magic: The Gathering, Ayami-Nakashima-2
Kamigawa: Neon Dynasty, Ukiyo-e Basic Lands Mountain, Magic: The Gathering, Ezoi-2

Borderless og Extended Art i Kamigawa: Neon Dynasty

Et altid velkomment og flot udtryk følger Kamigawa: Neon Dynasty med Extended art og borderless art. I Kamigawa sættet får hver enkelt rare en Extended art udgave, mens udvalgte kort får en Borderless udgave ekstra oven i hatten. Alle planeswalkers og de fem rare drager får f.eks. en Borderless art, hvilket vil sige Atsushi f.eks. får hele 3 forskellige arts vi kan samle.

Hvad er forskellen på Extended og Borderless art? Extended art bruger samme art som fra det normale kort, men extender eller udvider det ud til kanten af kortet og ikke kun inden for billederammen. Borderless art er et helt nyt art, ofte af en helt anden kunstner, hvor tekstboksen gøres gennemsigtig og arten udvides til hele kortet. 

Normal art

Extended art

Borderless art

Planeswalker art i Kamigawa: Neon Dynasty

Planeswalkers får deres Borderless art, det nævnte vi lige før, alle 4 af dem. Men dertil får de også alle 4 et ekstra art i form af enten Samurai, Ninja, Phyrexian treatment eller Soft Glow treatment.

Normal art

Borderless Art

Samurai Art

Normal art

Borderless Art

Ninja Art

Kamigawa: Neon Dynasty - art fra sættet

Kamigawa: Neon Dynasty - Boseiju, Who Endures, Magic: The Gathering, Art af Esuthio

Kamigawa: Neon Dynasty - Boseiju, Who Endures. Art by: えすてぃお/ESUTHIO

Kamigawa: Neon Dynasty, Magic: The Gathering, Eiganjo, Seat of the Empire, Art by: ゾウノセ/ZOUNOSE

Kamigawa: Neon Dynasty - Eiganjo, Seat of the Empire. Art by: ゾウノセ/ZOUNOSE