Kaldheim

Magic the Gathering Kaldheim Produkter

Hvad er Kaldheim?

Kaldheim er en ny verden i Magic the Gatherings udvidende univers, som trækker dets inspiration og opbygning fra nordisk mytologi. I sættet kommer vi derfor højst sandsynlig til at se vikinger, guder, magtfulde våben og artefakter samt modbydelige monstre for heltene at besejre.

Vi kan derudover forvente at planeswalkerne Kaya og Tibalt viser sig i sættet, da historien fremviser deres besøg til verdenen, samt deres egne heroiske/skumle formål med Kaldheim.

Kaldheim Trailer:

Kaldheims evner og cycles

Kaldheim har allerede fremvist flere interessante og markante kort fra sættet, og vi har derfor mulighed for at tage et tidligt kig på, hvad vi kan forvente.

Kaldheim Flip-kort

Kaldheim følger i Zendikar Risings fodspor med endnu flere flip kort! Dog vil flipkortene være markant anderles denne gang, da det ikke vil være med "land-spell" fokus, men med "spell-spell" fokus i stedet.

Se for eksempel "Halvar, God of Battle", der også kan spilles som "Sword of the Realms". En stærk, men forskellig, effekt på begge sider af kortet, kombineret med fleksibiliteten i at vælge den bedste for situationen, giver et super kraftfuldt og rundet kort!

Magic the Gathering Sagas viser sig igen!

Sagas vender nu igen tilbage (sidst set i Theros Beyond Death, men originalt fra Dominaria) og passer perfekt ind i Kaldheim på grund af deres måde at repræsentere og fortælle verdenens legender. 

Her er et eksempel på en af sættets sagaer, "Showdown of the Skalds", der kombinerer en alternativ måde at trække kort på, sammen med en effekt der styrker dine creatures, imens du spiller alle dine ekstra kort. Utrolig interessant kombination af evner, der spiller sammarbejdende ind i hinanden!

Kaldheim bringer Snow Mana tilbage!

Snow mana vender også tilbage i Kaldheim (sidst set i Modern Horizons), men originalt helt tilbage fra Ice Age i 1995.

Snow evnen er en variation af mana, der produceres af "snow-covered plains" (plains er bare for eksempel) i stedet for normale plains. Landet giver derved "snow mana", som har forskellige comboer og synergier med sættets kort. Se "Blessing of Frost" kortet herunder for et eksempel:

Når man spiller limited (draft og sealed), skal man drafte snow-covered lande i løbet af draften, hvilket begrænser ens adgang til landene (til modsætning af normale basic-lande, som man selvfølgelig kan tilføje, som man ønsker).

I Constructed, derimod, kan man tilføje alle de snow-covered lande, man har lyst til. Her er minusset bare, at snow-covered lande kun er set som basic-lande indtil videre og derfor kun producerer en farve mana. Man må derfor vægte imellem at spille flere farver eller mindre farver med snow-covered tema.

Ny Kaldheim evne - Boast

Boast er en ny creature evne fra Kaldheim, der beskriver en aktiveret evne, som kun kan bruges, hvis det pågældende creature har angrebet denne tur. Se for eksempel "Arni Brokenbrow" og "Dragonkin Berserker" herunder, som begge har to interessante og vidt forskellige Boast evner.

Bemærk at boast evnen ikke er begrænset til "sorcery speed" aktivering og kan derfor sagtens aktiveres i midten af combat. Dette betyder at du aldrig mister værdien helt, som for eksempel med "Dragonkin Berserker", da du bare kan angribe og få dragon før skade sker i combat. 

Der er mange fede design muligheder med boast, da den eneste begrænsning er et angribe. Vi kan derfor forvente at se mange forskellige evner og mana costs stablet på, hvilket kun er godt for spillets variation. 

Boast ser alt i alt ud til at være en super interessant, aggressiv evne, som vi kan glæde os til at spille med i Kaldheim!

Ny Kaldheim evne - Foretell

Foretell er også en ny evne fra Kaldheim, som handler om at investerer en mængde mana nu for at reducere prisen af at kaste kortet senere. Tag for eksempel "Battle Mammoth" herunder:

"Battle Mammoth" har en mana cost på 5 mana, men hvis du i stedet vælger at investere 2 mana på en tidligere tur, exiler du den frontside ned, og så kan du kaste ham for 4 mana i stedet. Foretell evnen samler sig godt nok i sidste ende til mere mana end den originale mana cost, men dette kan kun forventes, når man får muligheden for at splitte prisen op. Evnen er derfor meget bedre end den umiddelbart ser ud ved første take, så jeg forslår stærkt ikke at undervuderer den for meget.

Kaldheim creature types - Elfs, Dwarfs, Gods og ... Shapeshifters

Udover alle de ovennævnte evner har vi også en masse interessante creature-types at kigge på. Her i blandt har vi elvere, dværge, guder og shapeshifters, som nu ser ud til at vende tilbage efter et længere stykke tid på sidelinjen (originalt fra Lorwyn blokken og derudover set i Modern Horizons). 

Denne evne er en stor indikator for sættets fokus på creature types, og vi vil derfor, højst sandsynlig, se massere af støtte til elvere, dværge og hvad creature types sættet ellers kommer til at indeholde. Dette er længe ventet og bliver derfor utroligt spændende at opleve, specielt for alle der er nyere til Magic the Gathering og ikke har oplevet evnen i tidligere sæt!

Kaldheim Pathway lands

Kaldheim vil inkludere de sidste 4 kort af Zendikar Risings ”dobbelt lande” cycle, hvilket dermed giver alle farvekombinationer et land i deres farver. De nye farve kombinationer vil være: ”hvid-blå”, "sort-grøn", "sort-rød" og ”grøn-blå”, som alle kan ses herunder:

Kaldheim begivenheder

Magic The gathering begivenheder er desværre sat på pause grundet de nuværende omstændigheder, men vi planlægger at komme på banen igen, så snart det er muligt. 

Følg os på favebook for at være opdateret om alle fremtidige begivenheder og nyheder indenfor Magic The Gathering!